10 främsta anledningarna att välja en campingplats i Danmark

Campingplatser-i-Danmark.se är en snabbguide som gör det lättare att 
snabbt hitta campingplatser i Danmark. Högst upp i vänsterspalten finns 5 sökalternativ – du kan söka efter campingplatsens namn, adress, postnummer och ort eller utforska en Danmarkskarta. Dessutom finns en avancerad sökfunktion. 

Nedan hittar du en topplista med de 10 främsta anledningarna att välja en campingplats i Danmark för din nästa familjesemester. Du kan också göra en avancerad sökning på Camping.dk. Upptäck mer här.


Lycka till.

 1. Perfekt läge, perfekta badstränder

 Det finns över 500 campingplatser i Danmark, och många av dem ligger mitt i eller i nära anslutning till vacker natur. Med alla sina öar har Danmark en drygt 700 mil lång kustlinje, vilket gör att 70–80 procent av alla campingplatser ligger direkt vid eller högst 1 km från havet. Ofta ligger de nära en badstrand, så att du kan börja varje dag med ett dopp innan frukost. Många av stränderna har dessutom Blå Flagg. Upptäck mer här.

 2. Köpstäder: shopping, nöjen och spännande upplevelser
 Danmark är ett litet land där det är nära till både stora och små ställen. De flesta campingplatserna ligger därför bara 15 minuter från närmaste stad, bland dem många med goda shoppingmöjligheter. Via länken Lokalindeks hittar du 69 av dessa orter, tillsammans med förslag på aktiviteter, lokala sevärdheter och mycket mer i närheten. På eller i närheten av campingplatserna finns förstås också butiker där du kan göra vardagsinköpen under semestern. Upptäck mer här.

  3. Sanitär service
 Det är mamma som bestämmer, och så är det här också! Danmark är ledande när det gäller att tillhandahålla rena och välutrustade sanitära anläggningar. Separata duschkabiner, familjebadrum, skötrum, sanitetsavdelningar för barn och mycket mer är något du kan räkna med att hitta på danska campingplatser. Tvättmaskiner och torktumlare är också standard på de flesta campingar. Det ska nämligen både vara rent och bekvämt på campingsemestern. Upptäck mer här.

  4. Mycket plats för barnen = barnsemester
 En av de bästa anledningarna att välja en campingsemester är att göra det för barnens skull. Samtidigt får du själv mer tid till att slappna av och njuta av lite vuxentid. Campingplatserna i Danmark har nämligen i många år insett att en campingsemester också är barnsemester. Därför hittar du lekplatser, trampbilar, hoppkuddar, barnbassänger och mycket annat på danska campingplatser. Och där det finns mycket aktiviteter för barn hittar dina barn snabbt nya lekkamrater – så att du kan koppla av och njuta av vuxentid bara för dig och er. Upptäck mer här.

  5. Bekvämt boende: campingstugor, husvagnar m.m.
 Även om du inte tar med dig egen utrustning kan danska campingplatser erbjuda en mängd olika attraktiva boendealternativ: campingstugor, husvagnar, lägenheter, rum och många olika typer av tält. Det finns över 4 000 stugor på Danmarks campingplatser, från små övernattningsstugor på 10–12 m2 till välutrustade lyxstugor på upp till 35 m2 – nästan som en riktig sommarstuga. Om du funderar på att köpa husvagn kan det vara bra att börja med att hyra husvagn på en camping för att prova på. Många campingplatser hyr också ut TV, grillar, cyklar och annat. Upptäck mer här.

  6. Bad- och vattenland på danska campingplatser
 Danmark är ett enda stort vattenland med badupplevelser som tillgodoser de flesta besökares behov. Det finns campingplatser med barnbassänger, uppvärmda bassänger, vattenland med vattenrutschkanor inom- och utomhus och mycket mer. Nära campingplatserna finns det ofta bad- och båtbryggor, slip och riktigt bra möjligheter för vind- och kitesurfare. Om du älskar vatten är Danmark det perfekta valet! Upptäck mer här.

  7. Aktiviteter på och utanför campingen: bollspel
 På campingplatserna i Danmark finns det mycket aktiviteter som dina barn gillar: bollspel, simbassänger, lekplatser och organiserade barnaktiviteter – nästan som ett fritids fast utomhus. Och du bor precis där! Bollspel är ett härligt sätt för barn och vuxna att umgås, och det är leken och sporten som gör att campingsemestern blir något helt annat än vardagen. Beachvolley, fotboll och minigolf är bara några av de aktiviteter som gör att människor kan mötas tvärs över språkbarriärer och kulturer. Upptäck mer här.

 Du kan möta och lära känna andra vuxna och få ny inspiration – något man kanske saknar i vardagen. Eller så väljer du att inte göra någonting, att bara lägga dig i en solstol med en god bok och lyssna på naturens ljud, njuta av dofter man inte upplever i vardagen eller att bara vila ögonen på havet eller ängarna och finna den ro du kanske saknat under året. I närheten av campingplatserna finns många andra upplevelser, nöjen och sevärdheter som alla i familjen kan ha glädje av oavsett intressen. Sök i 69 lokalregister.

  8. Internet, uppkopplingar och annan teknik
 De danska campingplatserna uppgraderar sin tekniska utrustning fortlöpande. Standardtomterna blir bekvämare och en del av dem byggs om till lyx- eller komforttomter. Många campingplatser har också specialtomter för husbilar. Allt fler har cykelverkstäder och över hälften av de 500 danska campingplatserna erbjuder wifi gratis eller mot en liten avgift. Du kan alltså fortsätta att vara uppkopplad samtidigt som du blir mer och mer avkopplad. Många campingplatser erbjuder dessutom både lång- och korttidsförvaring av husvagnar. Upptäck mer här.

  9. Kvalitet och kommunikation på danske campingplatser
 Danmark är ledande i Europa när det gäller campingplatsernas kvalitet. Två av tre danska campingplatser är minst 3-stjärniga. Såväl utbudet av anläggningar, aktiviteter, rengöringsstandarden och servicenivån håller högsta klass.
Det finns olika kontrollsystem som innebär att campingcheferna hela tiden mäts vad gäller anläggningarnas och aktiviteternas kvalitet på de danska campingplatserna. Det är därför som det är så lätt att bo på camping i Danmark. Allt du behöver göra är att slappna av och njuta av din vistelse – det är ju trots allt din semester.
Danmark är ett litet land där man är van att välkomna besökare från både grannländer och andra länder. Du kan alltså räkna med att på många platser kunna göra dig förstådd på ditt eget språk. Upptäck mer här.

  10. Campingpriserna i Danmark
 Pris och kvalitet hänger samman. I Danmark finner du campingplatser som placerar sig både högst och lägst på skalan. Campingar med 0 eller få stjärnor håller ofta en lägre nivå, medan 4- och 5-stjärniga campingplatser ligger högre på skalan. Du kan räkna med 60–70 danska kronor per person och natt under högsäsong, och ungefär hälften för barn. Det kan ibland tillkomma tomt- eller miljöavgifter som inte ingår i övernattningspriset. Campingstugor skiftar mycket i pris beroende på storlek och utrustningsnivå, men som utgångspunkt kan du få en stuga för 4 personer från 3 000 danska kronor per vecka under högsäsong. Titta på campingplatsernas egna hemsidor eller fråga campingägarna för att undvika obehagliga överraskningar! De flesta danska campingplatser accepterar vanliga betal- och kreditkort. Upptäck mer här.
 
 
 
 Hitta Campingplatser i Danmark snabbt
 Företagsnamn  Postnummer  Ort  Danmarkskarta  
 A - B - C  2000 - 2999  A - B - C  Nordlige Jylland  Nyheter
 D - E - F  3000 - 3999  D - E - F  Midt Jylland  Sök / Hitta
 G - H - I  4000 - 4999  G - H - I  Sydlige Jylland  Top 10
 J - K - L  5000 - 5999  J - K - L  Fyn och Fyns skärgård  Booking
 M - N - O  6000 - 6999  M - N - O  Nordsjälland och Vestsjälland  Kontakt
 P - Q - R  7000 - 7999  P - Q - R  Storköpenhamn  
 S - T - U  8000 - 8999  S - T - U  Södra Själland  
 V - Aa/Å  9000 - 9999  V - Aa/Å  Bornholm  Camping.dk